Hyvää joulua ja kuvauksellista vuotta 2012!

Hyvää joulua ja kuvauksellista vuotta 2012!

Vuosi 2010 on takanapäin ja uusi vuosi tekee tuloaan kovaa kyytiä. Nyt onkin pieni hetki aikaa muistella, mitä se vuosi 2011 toi mukanaan.

Vuosi oli kuvauksen ja lintuharrastuksen suhteen jälleen melko hyvä – kiitos osin myös työn, joka mahdollistaa runsaat maastopäivät mm. lintujen parissa. Suomenpinnojen puolelta pinnasaldoni kasvoi viidellä lajilla (isohaarahaukka, valkoposkitiira, pitkäjalka, sininärhi, aavikkotasku), minkä lisäksi sain kauan hakemani isokirvisen PPLY-pinnaksi. Useista vuoden aikana näkemistäni paremmista lajeista sain myös kuvat, joista tuohon alle laitoin viitatiaisen, arosuohaukan, aavikkotaskun sekä punapyrstölepinkäisen. Elisten lisäksi mieleenpainuvia havaintoja olivat myös komeat hanhi-, joutsen- ja kurkimuutot keväällä ja syksyllä, joita sain työn puolesta seurata aitiopaikalta. Oulussa kävin bongaamassa lähes kotipihaltani 11 mehiläissyöjän parven, minkä lisäksi näin parvekkeelta loppusyksyllä kaksi leveäpyrstökihua. Poikkeuksellisen runsaita olivat myös arosuohaukat, joita havaitsin vuoden aikana kaikkiaan jopa kahdeksan yksilöä. Eräitä hienoimpia tilainteita olivat myös Siikajoella PPLY:n kevätrallissa havaitsemamme lapinpöllö, joka paloitteli pesässä myyrää poikasilleen sekä mahtava tunturipöllö, jota kuvasin Kauhavan lumisilla lakeuksilla keväällä. Mieleen muistuu myös heinäkuussa tehty Kilpisjärven reissu ja tunturisopulien paljous. Monta hyvää hetkeä siis mahtui tähän vuoteen ja monta hyvää kuvaa niistä sain muistoiksi.

Hienoja hetkiä ja komeita kuvia tuo tullessaan myös vuosi 2012. Ensi vuoden odotetuin tapahtuma on eittämättä helmi-maaliskuulle varaamamme kolmiviikkoinen Koillis- ja Keski-Intian reissu. Tästä sekä muista ensi vuoden lintu- ja kuvaustapahtumista saatte taas lukea vuoden mittaan täältä blogistani.