Arktisen rannikon kuvia -valokuvanäyttely

29.11.2021 | julkaisut, kuvablogi, uutiset

Lauantaina 27.11.2021 avautui Kalajoella Kohtaamispaikka Loiston Galleria Loistossa ensimmäinen valokuvanäyttelyni. Näyttelyn nimi on Arktisen rannikon kuvia ja teema esittelee Kalajoen rantojen vähemmän tunnettua vuodenaikaa. Näyttely on esillä huhtikuun 2022 loppuun saakka, joten käykääpä matkoillanne tutustumassa näyttelyyn.

Kalajoki mielletään Hiekkasärkistä eläväksi kesäkaupungiksi – mutta se on kuitenkin myös paljon muuta. Alueen luontoon ja olosuhteisiin oman leimansa tuo kaupungin rantoja huuhteleva Perämeri, jonka ääreltä löytyy kuvattavaa ja hienoja olosuhteita kaikkina vuodenaikoina.

 

Päätyöni kiireiden vuoksi olen ehtinyt kuvaamaan rannoillamme aktiivisemmin käytännössä vain syyskuun ja maaliskuun välisenä aikana. Syksyn synkkinä päivinä, revontulien valaistessa yötaivasta, talvipakkasilla ja kevään jäiden lähdön aikaan olosuhteet rannoillamme voivat olla mykistävän hienoja.

 

Perämeren alavien rantojen ja ulkosaariston sielunmaisemani näyttäytyy jokaisena vuodenaikana erilaisena – mutta aina henkeäsalpaavan kauniina ja kuvauksellisena.

 

Näyttelyn kuvasto tuo Teille näytille myös tämän hieman vähemmän tunnetun puolen rannoistamme. Kaikki näyttelyn kuvat on kuvattu Kalajoella tai heti naapuripitäjän puolella, Perämeren rannoilla. Kaikki näyttelyn kuvat ovat viime vuosilta ja näyttävät maiseman sellaisena, kuin se parhaillaan meille esittäytyy.

Näyttely koostuu viidestä kuvasarjasta, joissa on yhteensä 18 kuvaa. Kaikkien kuvien korkeus on 50cm ja niiden leveys vaihtelee välillä 75-125cm. Kuvat on vedostettu kotimaisessa Dialabissa valokuvapaperille ja pohjustettu dibond -pohjalle. Laadultaan taulut ovat kyllä erittäin priimaa!

Olipa hienoa nähdä ihan fyysiset taulut roikkumassa tilassa! Tuntuu, että tänä päivänä kaikki kuvat katsotaan erillaisilta ruuduilta nopeasti selaten, joten tällaiset oikeat kuvateokset ovat monelle jotain uutta ja ihmeellistä.

Suurin osa kuvista on otettu viimeisen kahden vuoden aikana, ja suurin osa kuvista on myös otettu alle 5 km etäisyydellä Kalajoen Hiekkasärkiltä. Näyttelyssä on yksi kuva vuodelta 2017 ja yhteensä kolme kuvaa heti naapuripitäjän puolelta. Kolme ilmakuvaa on otettu dronella ja muut kuvat maanpinnalta ammattilaistason järjestelmäkamerakalustolla.

Näyttelyn toteuttamiseen on myönnetty Finnfoto – Suomen Valokuvausjärjestöt ry.:n apuraha.

 

Kaikki taulut ovat myytävänä näyttelyn jälkeen  –  tarkista hinnat ja varaustilanne!

KuvasarjaKevään tuntu

KuvasarjaIlta rannalla

KuvasarjaJäätävä talvipäivä -30 C

KuvasarjaJääpallomeri

KuvasarjaMaakalla ja Isoklippi

Uutta kuvablogissa

Lumo Light Festival Oulu

Lumo Light Festival Oulu

Lumo Light Festival Oulu on muodostunut viime vuosina erittäin suosituksi alkutalven tapahtumaksi Oulussa. Yhdistäähän tapahtuma uudelta tuoksahtavaa taidetta ja valoa syksyn pimeimpään hetkeen. Vuosien saatossa tapahtumassa on nähty monenlaisia hienoja teoksia, jotka...

Kalajoen maastopalo

Kalajoen maastopalo

Kalajoen Raution kylän läheisyydessä koettiin heinäkuun lopussa valtavan suuri maastopalo. Kyseessä oli yksi viime vuosikymmenien suurimmista maastopaloista koko Suomessa. Yhteensä metsää ehti pala reilusti yli 300 hehtaaria, ennenkuin palo saatiin hallintaan....

Wanha Raahe

Wanha Raahe

Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneistä puutalokaupungeistamme, ja erinomaista ajanvietettä hienon kesäpäivän tutkimusmatkalle. Ohessa kuvasarja yhden illan kävelyretkiltä ja dronelennätyksistä tämän viehättävän kaupunginosan maisemissa. Raahe sijoittuu Pohjolan...