Aureola vsk 34 ilmestyi!

Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen (PPLY) jäsenlehti Aureola ilmestyi jälleen! Edellisten vuosikirjojen hyvä ilmestymistahti kärsi nyt hieman, koska edellisestä Aureolasta kului aikaa likimain vuosi. Toki Aureola on taas suurempi kuin koskaan 236:lla sivullaan! Aureolan sähköinen vuosikirja on putkahtanut jo tilaajien sähköpostiin, ja painettu lehti saapunee sen tilanneiden käpisteltäväksi vielä kuluvan kuun aikana.

Vuosikirjan teemana oli tällä kertaa suojelu, ja se sisältää yli 20 laadukasta artikkelia mm. laulujoutsenen leviämisestä, suoluonnon ja Oulun Sanginjoen suojelusta, joiden lisäksi käydään Syyriassa etsimässä kiljuhanhia ja tehdään tutuksi PPLY:n loukkaantuneiden lintujen hoitorinkiä. Vuosikirjassa on lisäksi vuosien 2005 ja 2006 havaintokatsaus, analyysiä ensimmäisten Pihabongausten tuloksista sekä juttua tammirallin kolmestakymmenestä ensimmäisestä vuodesta.

Minun tehtäviini lehden teossa kuului jälleen julkaisun ulkoasun suunnittelu sekä taitto. Juttujen kuvituksesta ja kirjoituksesta vastasivat pääosin yhdistyksen jäsenet. Komean kansikuvan piirsi jälleen Jari Kostet.

Tämä oli järjestyksessään seitsemäs taittamani Aureola. Edellisten tavoin, lehdestä tehtiin myös sähköinen versio, jonka saa tilattua yhdistyksen jäsensihteeriltä. Nyt jo lähes puolet Aureolan tilaajista saa sähköisen jäsenlehden!