Kuvakirja Intian reissusta

12.3.2010 | julkaisut, matkalla

Vihdoinkin sain postista taannoisen Intian reissun kuvakirjan! Vajaa pari viikkoahan tuota joutui jo odottamaankin.

Tein kirjan Kuvatkirjaksi.fi– palvelun avulla, koska halusin taittaa kirjan tutulla Adoben InDesign- ohjelmalla ja halusin siitä itselle myös pdf-version. Kyseinen pulju lienee ainoa kotimainen firma, missä pdf:n painattaminen on tällä hetkellä mahdollista. Kuvakirjojen hinnat tuolla ovat aika korkeita, mutta minulla oli käytettävissä 25% alennuslipare.

Kirjan tein Select- mallilla ja A4-vaaka -kokoisena. Kirjassa on kova nahkakansi, minkä päälle on liimattu erillinen kansipaperi. Sivumääräksi tuli ko. mallin maksimi eli 120 sivua. Vaikka en erityisemmin pidäkkään kuvakirjoissa tuosta A4-koosta olivat muut mahdolliset vaihtoehdot pois suljettuja pienemmän sivumäärän tai tuplahinnan takia. Sivumäärä kasvoi varsin suureksi, koska halusin esittää kuvat suurina ja näyttävinä eikä missään "postimerkkikoossa".

Aiemmin olen tehnyt yhden kirjan Ifolorilla, mutta en ollut kuvanlaatuun täysin tyytyväinen. Kuvatkirjaksi.fi- palvelun kuvanlaatu oli täysin eri maailmasta kuin Ifolorilla. Kuvat olivat juuri sellaisia kuin niiden oli tarkoitettu olevankin ja paperi oli laadukasta. Myös kirjan sidonta vaikuttaa paljon Ifoloria laadukkaammalta. Ainoa miinus tulee paikoilleen liimatusta kansipaperista. Olisihan se voinut olla irrallaankin, kuten yleensä muissa teoksissa on. Liimattu kansipaperi on aika hankalasti kuprulla kirjan selkämyksen kohdalla, ja luulempa että se rikkoontuu aika herkästi.

Kuvakirjan tekemiseen voin kyllä lämpimästi suositella kyseistä palvelua – lienee tällä hetkellä paras suomalainen. Aineiston toimittaminen pdf-muodossa on iso etu ja kirjan laatu on erinomainen. Kuvakirjan muodossa kuvien esittäminen ja katseleminen on kuitenkin huomattavasti helpompaa ja miellyttävämpää kuin tietokoneen näytöltä.

  • Katso kuvakirja (pdf, 10.2 Mb)
    HUOM!! Aseta Adobe Readerista näkymäksi yksi aukeama, jotta näet kirjan sellaisena kuin se on suunniteltu: Näytä -> Sivunäyttö -> Kaksi sivua.

Uutta kuvablogissa

Lumo Light Festival Oulu

Lumo Light Festival Oulu

Lumo Light Festival Oulu on muodostunut viime vuosina erittäin suosituksi alkutalven tapahtumaksi Oulussa. Yhdistäähän tapahtuma uudelta tuoksahtavaa taidetta ja valoa syksyn pimeimpään hetkeen. Vuosien saatossa tapahtumassa on nähty monenlaisia hienoja teoksia, jotka...

Arktisen rannikon kuvia -valokuvanäyttely

Arktisen rannikon kuvia -valokuvanäyttely

Lauantaina 27.11.2021 avautui Kalajoella Kohtaamispaikka Loiston Galleria Loistossa ensimmäinen valokuvanäyttelyni. Näyttelyn nimi on Arktisen rannikon kuvia ja teema esittelee Kalajoen rantojen vähemmän tunnettua vuodenaikaa. Näyttely on esillä huhtikuun 2022 loppuun...

Kalajoen maastopalo

Kalajoen maastopalo

Kalajoen Raution kylän läheisyydessä koettiin heinäkuun lopussa valtavan suuri maastopalo. Kyseessä oli yksi viime vuosikymmenien suurimmista maastopaloista koko Suomessa. Yhteensä metsää ehti pala reilusti yli 300 hehtaaria, ennenkuin palo saatiin hallintaan....