Kuvausvuosi 2016

posted in: kuvablogi, linnut, matkalla, uutiset | 0

50 ruutua vuodelta 2016 – olokaapa hyvä! Kyseessä oli kuvausblogini kahdeksas vuosi, ja tällä kertaa sain sivustolle sisältöä ihan hyvin vuoden ympäri. Vuonna 2016 kuvaukseni painottui enemmän maisemallisiin kuviin ja vähemmän pönötyskuviin, vaikka niitä molempia löytyykin tästä setistä ja vuoden muista kuvista. Kokonaisuutena yritin hakea vaihtelua kuvakulmiin ja harjoitella uusia tapoja tehdä kuvaa. Jossain määrin siinä onnistuinkin, mutta paljon harjoiteltavaa jää vielä myös tuleville vuosille…

Vuonna 2016 pääosa kuvistani sijoittuu Perämeren rannikolle Oulun-Limingan ja Kalajoen alueelle, mutta tein yhden satunnaisen reissun kesällä myös Itä-Lappiin, jossa kameralle valottui mukavia maisemia ja hyviä lintupotretteja Saariselän alueelta. Töiden puolesta pääsin käymään myös Kainuussa sekä Lapin Kolmion kalkkipitoisilla mailla, joista tässäkin setissä on muutama kuva. Vuoden kuvakertymää tarkastellessani kuvausvuosi käynnistyi todenteolla vasta helmi-maaliskuun vaihteessa, jolloin kävimme ikimuistoisen reissun Hong Kongissa ja Macaossa. Keväästä syksyyn jatkunut työntäyteinen kausi ei mahdollistanut juurikaan satunnaista kuvaamista suurempaa. Syyslomalla kävimme kaupunkiloman Berliinissä, mutta tällä reissulla kuvaaminen jäi kännykällä näppäilyksi. Talvea kohti mentäessä sain kuitenkin lisää virtaa ja ajatusta kuvaamiseen.

Vuodelle 2017 jäi kuvauspuolella vielä monta toteuttamiskelpoista ajatusta ja ideaa, joten jospa niitä saisi edistettyä tulevana vuonna.

Hyvää ja antoisaa kuvausvuotta 2017 kaikille blogini lukijoille!