Martimoaavan suomaisemissa

posted in: ilmakuvaus, kuvablogi, retkellä | 0

Martimoaapa on monissa puheissa legendaarinen suoluontokohde Oulun ja Kemin seudulla – tarkemmin Simossa. Martimoaapa – Lumiaapa – Penikoiden soidensuojelualue on yksi Pohjois-Suomen tärkeimpiä suoluonnon suojelukohteita, ja erittäin merkittävä pesimäpaikka monelle uhanalaiselle lintulajille. Suurin osa alueesta on monimuotoisia ja edustavia soita, mutta alueella on myös hienoja vanhoja metsiä ja vaaroja. Retkeilyreiteistä löytyy myös jokaiselle jotakin.

Minulla on ollut pitkään aikeissa käydä suolla, mutta yhtä monesti olen ajanut alueen ohi Sopujärventietä jonnekin pohjoisemmaksi mennessäni. Reilu vuosi sitten tammikuussa pääsin aluetta lähimmäksi, kun kävin päiväretkellä Torniossa ja Keski-Penikalla, josta avautui upea maisema Martimoaavan suuntaan. Elokuun puolivälissä pääsin kuitenkin viimein vierailemaan tällä hienolla suolla, jossa piipahdin pikaisesti iltapäivän aikana.

Kevyen kuvausreissun varustuksena minulla oli Sony RX10 Mk IV -kamera ja DJI Mavic Pro -kuvauskopteri. Tällä kevyellä kombolla suoriutui erinomaisesti kaikista reissun aikana eteen tulleista kuvaustarpeista. Suoalue oli todella komea ja kuvauksellinen maanpinnallakin, mutta dronen avulla koko alue näyttäytyi ihan uudella tavalla. Drone paljasti alueen monimuotoisuuden ja laajuuden erittäin hienosti.

Tänne palaan vielä uudelleen!