Tilhi

posted in: kuvablogi, linnut | 0

Tilhi (Bombycilla garrulus) – tai oululaisittain tilihi on yksi syksyn näkyvimmistä ja kuuluvimmista linnuista. Hyvinä pihlajanmarjavuosina lintuja riittää kaikkialle ainakin täällä Oulun seudulla. Huonompana marjavuonna linnut muuttavat huomattavasti näkymättömämmin ja ohittavat seudun huomaamatta. Tänä vuonna pihlajat notkuivat marjoja alkusyksystä todella runsaina. Tilhiäkin on riittänyt sen mukaisesti – jopa useampien tuhansien lintujen parvista on kuultu huhuja. Täällä Kaijohjarjussa lintuja on ollut viime päiviin saakka todella runsaasti, toistatuhatta lintua hyörii pihlajien kimpussa päivittäin. Tosin nyt pihlajat alkavat olla jo aika tyhjillään ja linnut siirtyvät eteenpäin.

Kävin tuossa yhtenä aurinkoisena syysmyrskypäivänä kuvaamassa lähiseudun tilhiä. Ihan kivasti niitä kameran eteen riitti, mutta lentokuvat eivät onnistuneet lainkaan. Se ei vain taida riittää tuo 40D ja 300/4 lentokuvien ottamiseen näin vilkkailla linnuilla. Hieman hitaampiin räkättirastaisiin sentään osuin, mutta aika huonolla prosentilla kyllä niihinkin…

Alla muutamia kuvia noin tunnin kuvauskeikalta. Onneksi myrskytuuli ei ehtinyt pudottaa ihan kaikkia lehtiä puista ja pensaista, vaan ruskan värejäkin riitti vielä kuviin.