Yö karhukojussa -kuvakirja

posted in: julkaisut, uutiset | 2

Sain vihdoinkin tehtyä viime kesän Martinselkosen karhukuvausreissusta pitkään suunnittelemani kuvakirjan ”Yö karhukojussa”. Halusin taittaa kirjan InDesignilla, jotta siitä jäisi itselle myös sähköinen versio. Tämän vuoksi tilasin kirjan taas Docendon Kuvatkirjaksi.fi -palvelusta, koska täällä tuo mahdollisuus oli käytettävissä. Olin jo aiemmin vakuuttunut palvelun laadusta, koska tilasin sieltä noin vuosi sitten vastaavan kuvakirjan Intian kuvausreissun päätteeksi.

Kuvakirjan malliksi valitsin saman A4 -koon vaakamallin Select- kuvakirjasta, omalla erillisellä kansipaperilla, kuin aiemminkin Intian kuvakirjan osalta. Karhukirjan sivumääräksi tuli 48, jolloin ohuessa kirjassa vielä aukeaman ylittävätkin kuvat näyttävät hyvältä. Intian kuvakirjasta poiketen nyt kirjan kansipaperia ei ollut liimattu kiinni kanteen, mikä parantaa sen käytettävyyttä ja kestävyyttä huomattavasti.

Tälläkään kerralla kirjan laadussa ei ollut mitään moitittavaa, vaan se lunasti vaatimukseni täysin. Kuvatkirjaksi.fi -palvelu on ehkä hieman muita vastaavia kotimaisia kuvakirjapalveluita kalliimpi, mutta kamppanjatunnuksella ja korkeilla laatuvaatimuksilla sen kyllä kestää. Kirjan toimitusaika oli todella nopea, koska pdf:n lähetyksestä kului vain viisi päivää, kun kirja jo kolahti postiluukusta – tässäkin oli vielä viikonloppu välissä!